Owsiane crumble ze śliwkami na drugie śniadanie

Moja dzisiejsza propozycja to deser składający się z owoców zapieczonych pod pyszną kruszonką. Crumble możecie przygotować na podwieczorek lub na pożywne i zdrowe pierwsze lub drugie śniadanie do gorącej kawy. Ja ostatnio rozsmakowałam się w wersji owsianej ze śliwkami. Wypróbujcie sami:)

Składniki:

Mąkę i płatki owsiane mieszamy w miseczce z cukrem brzozowym. Dodajemy łyżeczkę masła orzechowego oraz łyżkę masła. Mieszamy wszystkie składniki, aż do uzyskania czegoś masy z której wykonać możemy kruszonkę. Śliwki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Owoce układamy w żaroodpornej miseczce, posypujemy kruszonką i wstawiamy na ok. 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.

Tak przygotowane owoce z owsianą kruszonką możecie także podać na deser z gałką lodów waniliowych. Smacznego:)

DSC_0033 (6)DSC_0053 (2)

Moje wypieki i desery na każdą okazję

Przepis dołączam do konkursu organizowanego na portalu Durszlak.pl do kategorii

Na drugie śniadanie: czyli słodka i zdrowa przekąska na drugie śniadanie

http://www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazki 

Polecane przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *