Na słodko:
Ciasta i babeczki
- Dietetyczne ciasto marchewkowe
- Blondie & Brownie – pyszne ciasto jaglane
- Orzechowy bananowiec
- Jaglane brownie z masłem migdałowym
- Wegańskie ciasto bez pieczenia – mocno kakaowe
- Czekoladowe babeczki z czerwonej fasoli
- Ekstremalnie czekoladowe muffiny z kremem i konfiturą pomarańczową
- Korzenne muffiny marchewkowe
- Amarantusowe babeczki z tahini
Desery:
- Mus z mango z truskawkami
- Jaglany deser kakaowy z owocami
- Kisiel lniany z mango
- Wegański deser Inków – kakaowa quinoa z truskawkami
- Wegańskie praliny daktylowo-kokosowe
Ciasteczka:
- Ciasteczka z masła orzechowego z kawałkami czekolady
- Pierniczki
- Lebkuchen z cytrynowym lukrem
- Różowe pierniczki
- Dietetyczne ciasteczka z mlekiem migdałowym
- Ciasteczka sezamowe słodzone agawą
- Szybkie pierniczki z lukrem królewskim
Śniadania bez laktozy:
- Owsiane crumble ze śliwkami
- Muffinki pomidorowe z ciecierzycy
- Dietetyczne muffinki z fasoli z oliwami
- Placuszki owsiane i gorące jabłko z cynamonem
- Placuszki jaglane z żurawiną
- Racuszki z borówkami
- Owsiane gofry z piekarnika
- Żytnie naleśniki z rozmarynem
- Otręby i płatki w towarzystwie brzoskwiń – owsianka na mleku sojowym
- Pomarańczowy pudding jaglany z daktylami
- Śniadaniowa jaglanka z kumkwatem i suszonymi morelami
- Wegańska owsianka kokosowa bez gotowania
- Pudding chia z kokosowo-śliwkową posypką
- Płatki quinoa z morelami i sosem waniliowym
Napoje i koktajle:
- Marchewkowy koktajl z truskawkami
- Domowe mleczko kokosowe
- Zielony koktajl ze szpinakiem
- Pożywny koktajl wegański z młodym jęczmieniem
Konfitury, dżemy, powidła i smarowidła – nie tylko na słodko:
- Konfitura mirabelkowa z lawendą
- Krem kokosowo-żurawinowy z białej fasoli – do kanapek i naleśników
- Jaglany krem orzechowy z kakao
- Kakaowy mus z awokado
- Smarowidło z fasoli z suszonymi pomidorami
- Jaglany krem kawowo-śliwkowy
- Smarowidło z ciecierzycy a’la hummus
- Migdałowy krem z awokado
- Domowe masło orzechowe
- Zielone pesto z pietruszki i szpinaku
- Tahini (masło sezamowe) z miodem gryczanym
- Hummus z masłem orzechowym