Gofry owsiane z kurkumą i estragonem

Idealne na śniadanie, przekąskę lub kolacje – domowe, wytrawne gofry owsiane z kurkumą, estragonem i przyprawą z suszonymi pomidorami. Prosty przepis, który zawsze wychodzi:) Gotowe gofry podałam z hummusem z suszonymi pomidorami od Primaviki. Można też wykorzystać je zamiast pieczywa do przygotowania pysznych kanapek.

dsc_0403

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki owsianej
  • 500ml mleka bez laktozy
  • 1 jajko
  • 20 gram oleju rzepakowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka estragonu suszonego
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • ½ łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis

Wszystkie składniki wymieszaj w misce na gładką masę. Gofrownicę rozgrzej i gdy będzie już gorąca posmaruj lekko olejem i wylej na środek głęboką łyżkę masy. Piecz aż będą rumiane. Podawaj z hummusem z suszonymi pomidorami od Primaviki -> znajdziesz go TUTAJ.

www-gifcreator-me_xz64qd-1

Polecane przepisy

2 Comments

  1. Nigdy nie robiłam wytrawnych gofrów; kusząca opcja 🙂

  2. Wytrawnych jeszcze nie robiłam, ale bardzo fajny pomysł 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *