Idealne na śniadanie, przekąskę lub kolacje – domowe, wytrawne gofry owsiane z kurkumą, estragonem i przyprawą z suszonymi pomidorami. Prosty przepis, który zawsze wychodzi:) Gotowe gofry podałam z hummusem z suszonymi pomidorami od Primaviki. Można też wykorzystać je zamiast pieczywa do przygotowania pysznych kanapek.
Składniki:
- 2,5 szklanki mąki owsianej
- 500ml mleka bez laktozy
- 1 jajko
- 20 gram oleju rzepakowego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka estragonu suszonego
- 1 łyżeczka kurkumy
- ½ łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis
Wszystkie składniki wymieszaj w misce na gładką masę. Gofrownicę rozgrzej i gdy będzie już gorąca posmaruj lekko olejem i wylej na środek głęboką łyżkę masy. Piecz aż będą rumiane. Podawaj z hummusem z suszonymi pomidorami od Primaviki -> znajdziesz go TUTAJ.
Nigdy nie robiłam wytrawnych gofrów; kusząca opcja 🙂
Wytrawnych jeszcze nie robiłam, ale bardzo fajny pomysł 🙂