Przedstawiam przepis na szybkie i zdrowe ciasteczka owsiane – w sam raz na sobotni podwieczorek! Najlepiej smakują polane syropem daktylowym!!!
Składniki na 1 blaszkę ciasteczek:
- 1 jajko
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- ¾ szklanki poppingu z amarantusa
- ½ szklanki mąki owsianej
- 2 łyżki płatków owsianych górskich
- ½ szklanki Musli bez dodatku cukru z granatem z inuliną Sante
- 1 łyżka ksylitolu + do posypania
- ½ łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki pestek słonecznika
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Jajko z rozpuszczonym masłem i cukrem brzozowym ubić ma puszystą masę. Dodać jogurt i delikatnie wymieszać. Do miski wsypać pozostałe składniki i zalać przygotowaną wcześniej masą. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Z ciasta formować niewielkie kulki a następnie spłaszczać je, nadając im kształt ciasteczek. Gotowe ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ciasteczka ok. 15 minut nie zmniejszając temperatury w piekarniku!
owsiane najlepsze!
nie ma to jak smaczne, zdrowe i chrupiące ciasteczka! widzę same ciekawe produkty 🙂
Pyszne i zdrowe! 🙂 U mnie owsiane też są, ale dopiero dzisiaj 🙂