Jogurtowego szaleństwa ciąg dalszy…
Połączenie sezonowych owoców z lekkim jogurtem to zdecydowanie mój numer jeden tego lata! Polecam kolejną wersję tego szybkiego i pysznego deseru. Szczególnie powinien przypaść on do gustu miłośnikom KAWY!
Składniki na 2 pucharki:
- dwa małe jogurty naturalne 0% (ok. 340g)
- 100g odtłuszczonego twarogu delikatnego (President)
- 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1,5 łyżeczki odtłuszczonego kakao
- 2 łyżeczki cukru brzozowego
- 100g jagód lub borówek amerykańskich
Jogurt mieszamy z twarogiem i cukrem aż do uzyskania gładkiej masy. Do małej filiżanki wsypujemy kawę i kakao i zalewamy odrobiną gorącej wody, tak żeby składniki dobrze się rozpuściły po czym przelewamy do jogurtu i dokładnie mieszamy. Na dno pucharków lub wysokich szklanek wsypujemy jagody lub borówki i zalewamy je jogurtem. Odstawiamy gotowy deser do lodówki na 30 minut.
Przepis bierze udział w akcjach kulinarnych:
o! coś idealnego dla mnie 🙂
Mmm, wygląda super!
no proszę jak pysznościowo!:)
Dziękuję za dodanie przepisu do Jagodowo Nam 5!
ojej, kawowy jogurt to musi być pyszny!
ja to bym dała na dno mus jagodowy :]
ale same jagody też fajny pomysł!