Przekąski imprezowe dla leniwych czyli KOLOROWE DIPY!

Dziś pomysł dla tych, którzy szykują się na spotkanie z przyjaciółmi a którym zabrakło ochoty na gotowanie.  Doskonale sprawdzą się w tej sytuacji kolorowe dipy, które świetnie pasują jako dodatek do włoskich Grissini – paluszków chlebowych. Dipy: paprykowy i o smaku bazylii, są bardzo szybkie w przygotowaniu i nie wymagają od nas żadnych umiejętności kulinarnych (bo tak naprawdę korzystamy z gotowych produktów).

Dip paprykowy:

  • 200g odtłuszczonego twarogu delikatnego (President)
  • 1 czerwona papryka pokrojona w drobną kostkę
  • 150g pesto paprykowego (polecam Pesto Calabrese firmy MONINI)
  • pieprz czarny mielonyDip paprykowy

Dip bazyliowy:

  • 200g odtłuszczonego twarogu delikatnego (President)
  • 150g pesto z bazylii
  • 5 dużych, drobno posiekanych listków bazyliiDip z bazylii

Zapewniam, że będzie wszystkim smakowało! 

Miłego chrupania 🙂

Polecane przepisy

1 Comment

  1. uwielbiam dipy, na pewno Twoje wypróbuję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *