Na weekendowy podwieczorek proponuję dziś mini serniczki kakaowe z malinowo-miętową marmoladą. To dobry pomysł, jeśli nie chcecie piec wielkiej blachy sernika i nie macie wiele czasu na przygotowanie smacznego ciasta! Jako dodatek do serniczków postanowiłam wykorzystać wakacyjną produkcję mojej mamy czyli malinowo-miętową marmoladę!
- 850 g sera twarogowego 0% tłuszczu
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru brzozowego (lub więcej w zależności od tego jak słodka jest marmolada)
- 2 łyżki odtłuszczonego kakao
+ Domowa marmolada malinowo – miętowa!
Od pysznych serniczków dzielą nas tylko 3 kroki:
- Wszystkie składniki mieszamy w misce na jednolitą masę.
- Masę przekładamy do papierowych papilotek (najlepiej wstawić je do foremki na muffinki) na 2/3 wysokości i nakładamy po łyżeczce marmolady na górę każdego serniczka.
- Piekarnik rozgrzewamy do 120°C, wstawiamy mini serniczki i pieczemy 30 minut!
Mam słabość do wszystkich “ciemnych serników” czyli kakaowych, czekoladowych, orzechowych, kawowych itd itd… 😛 Twoje wyglądają przepysznie 🙂
takie mini serniczki to świetny pomysł na deser 🙂
Malina z miętą? Zaciekawiłaś mnie tą marmoladą 🙂
Serniczki musiały być z nią pyszne!
Musi być przepyszne – jutro wieczorem zrobię