Dziś pomysł dla tych, którzy szykują się na spotkanie z przyjaciółmi a którym zabrakło ochoty na gotowanie. Doskonale sprawdzą się w tej sytuacji kolorowe dipy, które świetnie pasują jako dodatek do włoskich Grissini – paluszków chlebowych. Dipy: paprykowy i o smaku bazylii, są bardzo szybkie w przygotowaniu i nie wymagają od nas żadnych umiejętności kulinarnych (bo tak naprawdę korzystamy z gotowych produktów).
Dip paprykowy:
- 200g odtłuszczonego twarogu delikatnego (President)
- 1 czerwona papryka pokrojona w drobną kostkę
- 150g pesto paprykowego (polecam Pesto Calabrese firmy MONINI)
- pieprz czarny mielony
Dip bazyliowy:
- 200g odtłuszczonego twarogu delikatnego (President)
- 150g pesto z bazylii
- 5 dużych, drobno posiekanych listków bazylii
Zapewniam, że będzie wszystkim smakowało!
Miłego chrupania 🙂
uwielbiam dipy, na pewno Twoje wypróbuję