Przedstawiam Wam pomysł na kolejną, szybką sałatkę, którą możecie przygotować na obiad, kolację ze znajomymi lub zabrać do pracy na lunch. Tym razem w meksykańskim stylu – z czerwoną fasolą, kukurydzą i papryką. Jest zdrowa, syta i bardzo smaczna!
Składniki:
- 2 wędzone piersi z kurczaka – ok. 450g
- 1 duża czerwona papryka
- kasza kuskus – 1/3 szklanki
- puszka fasoli
- puszka kukurydzy
- kilka czarnych oliwek
- słodki sos chilli
- ostra papryka
- oliwa z oliwek
- cytryna
Pierś z kurczaka i paprykę pokroić w drobną kostkę i przełożyć do dużej miski. Dodać kukurydzę, czerwoną fasolę z puszki i kilka czarnych oliwek pokrojonych w plasterki. Przygotować 1/3 szklanki kaszy kuskus według zaleceń na opakowaniu. Gotową kaszę połączyć z pozostałymi składnikami. Sałatkę doprawić słodkim sosem chilli, oliwą z oliwek i ostrą, mieloną papryką. Przed podaniem skropić sokiem ze świeżej cytryny.
Przepis dołączam do akcji “Sałatka na wynos”
Jaka kolorowa ;D
Uwielbiam takie sałatki – kolorowe z dodatkiem jakiejś kaszy ;))