Sałatka meksykańska z kuskusem i fasolą!

Przedstawiam Wam pomysł na kolejną, szybką sałatkę, którą możecie przygotować na obiad, kolację ze znajomymi lub zabrać do pracy na lunch. Tym razem w meksykańskim stylu – z czerwoną fasolą, kukurydzą i papryką. Jest zdrowa, syta i bardzo smaczna! 

DSC_0050

Składniki:

  • 2 wędzone piersi z kurczaka – ok. 450g
  • 1 duża czerwona papryka
  • kasza kuskus – 1/3 szklanki
  • puszka fasoli
  • puszka kukurydzy
  • kilka czarnych oliwek 
  • słodki sos chilli
  • ostra papryka
  • oliwa z oliwek
  • cytryna

Pierś z kurczaka i paprykę pokroić w drobną kostkę i przełożyć do dużej miski. Dodać kukurydzę, czerwoną fasolę z puszki i kilka czarnych oliwek pokrojonych w plasterki. Przygotować 1/3 szklanki kaszy kuskus według zaleceń na opakowaniu. Gotową kaszę połączyć z pozostałymi składnikami. Sałatkę doprawić słodkim sosem chilli, oliwą z oliwek i ostrą, mieloną papryką. Przed podaniem skropić sokiem ze świeżej cytryny. 

100D30001 (3)

Przepis dołączam do akcji “Sałatka na wynos”

Polecane przepisy

2 Comments

  1. Uwielbiam takie sałatki – kolorowe z dodatkiem jakiejś kaszy ;))

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *