Kolejny zdrowy i bardzo smaczny pomysł na śniadanie! A może na podwieczorek?
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka otrębów owsianych
- 1 łyżka otrębów pszennych
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka oleju
- garść jagód lub borówek amerykańskich
Mleko gotujemy w garnku, dodajemy 3 łyżki płatków owsianych i zdejmujemy z ognia. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pozostałe otręby z cynamonem. Podsmażamy je aż się zarumienią. Po kilku minutach przekładamy owsiankę do miseczki, posypujemy cynamonowymi otrębami i jagodami. Lubiącym słodkie owsianki proponuję dodać łyżeczkę cukru brzozowego.
Jagody ze wszystkim smakują cudownie ;D
uwielbiam tak pyszne owsiankowe poranki *-*
miłego dnia ;*
mm.. zdrowo i smacznie 🙂
Dziękuję za udział w akcji Jagodowo Nam 5!
Na śniadanie! Jak najbardziej 🙂
Choć zaciekawiły mnie te podsmażone otręby ;>